Skip to main content

Hulp bij Gokverslaving

Hulp bij GokverslavingRoulette is een kansspel. Kansspelen zijn voor de meeste spelers leuk entertainment maar voor sommige spelers kan het een nare bijwerking hebben: gokverslaving. Je hebt snel genoeg door als speler wanneer een kansspel je leven beheerst of dermate beïnvloed dat er geen weg meer terug lijkt te zijn. Gelukkig leven we in Nederland waar er genoeg instanties zijn die je gratis helpen wanneer er sprake is van gokverslaving. De meeste zorginstellingen die hulp bij gokverslaving geven zullen worden vergoed door je zorgverzekering. Mocht je een gokverslaving hebben, het is geen schande om gebruik te maken van één van de instanties die hierin zijn gespecialiseerd.

Gevolgen van gokverslaving

  • Geen geld meer hebben of zelfs diep in de schulden raken om het gokken te kunnen bekostigen. In dit stadium is het belangrijk dat je directe hulp zoekt bij één van de vele instanties. Waar veel spelers niet direct over nadenken is gevolgen voor de hypotheek. Banken zullen geen hypotheek of lening verstrekken wanneer ze zien dat je vermogen ernstig is aangetast of kan worden aangetast door het vele gokken (te hoog risico).
  • Roulette spelen is niet alleen gevaarlijk voor spelers die hun gehele vermogen er al doorheen hebben gegokt. Ook spelers die veel geld te spenderen hebben en niet direct in financiële geldnoot zijn kunnen wel degelijk een probleem hebben. Ja je kan het jezelf dan misschien permitteren wat de uitgangspositie een stuk makkelijker maakt, maar je leven wordt er wel flink door beïnvloed.
  • Je kan in een sociaal isolement komen waarbij alles draait op het spelen van roulette of andere gokspelen. Je doet het stiekem voor je vriend, vriendin, man of vrouw of voor de rest van je familie. Je weet het allemaal heel goed verborgen te houden, zegt afspraken af met vrienden enkel en alleen om te kunnen gokken. Op dit moment weet je dat het beter is om direct aan de bel te trekken.
  • Het gevoel dat je alles kan terugwinnen is het gevaarlijkste van heel de verslaving. Natuurlijk kan je op ieder moment een flinke upswing krijgen maar je hebt alle kansen tegen je. Nog 100 EUR en ik win alles terug… Zo redeneren veel spelers waardoor de problemen enkel maar groter worden.

Hierboven zijn punten beschreven waarin je misschien jezelf of iemand anders wel in kan herkennen. Ga in deze gevallen direct opzoek naar hulp bij gokverslaving, voor het verder uit de hand kan lopen. Natuurlijk zijn hier niet alle punten benoemd die kunnen duiden op ene gokverslaving. Informeer in het geval van twijfel altijd bij een gerenommeerde instantie die je gratis en vrijblijvend informatie kan verschaffen betreffende kansspel verslaving.

Roulette spelen heeft één van de kleinste nadelen ten opzichte van het huis voor de speler van alle casino spelen. Dit is de reden dat het spelen van roulette extra gevaarlijk is, je komt vaak in een upswing terecht die je doet geloven dat je flinke winsten kan behalen. Wat daarna gebruikelijk is dat je alles weer inzet op de roulette tafel en vervolgens verliest. Voor meer informatie kan je altijd contact opnemen via onze contactpagina. Wij verstrekken graag informatie over de risico’s van kansspelen en de instanties die hiervoor zijn opgericht. Maak vandaag nog je eerste stap en doet wat aan de gokverslaving!