Skip to main content

Speciale inzetten op roulette

Het plaatsen van een inzet op roulette is niet zo moeilijk. Het enige dat je hoeft te doen is één of meerdere fiches nemen en deze op een bepaald nummer zetten. En dan moet je vervolgens wachten tot het balletje is gestopt met draaien om te zien of je gewonnen hebt of niet.

Aanbiedingen voor nieuwe spelers zijn 24+ // Wat kost gokken jou? Stop Op Tijd. 18+

Maar wist je dat je ook speciale inzetten op roulette kunt plaatsen? Er zijn allerlei verschillende combinaties van nummers waar je tussen kunt kiezen. Zo heb je natuurlijk de standaard groepen, maar ook minder bekende opties die doorgaans alleen worden gebruikt door ervaren gokkers.

Speciale inzetten op roulette plaatsen

Laten we beginnen met de groepen waar we allemaal wel bekend mee zijn. Allereerst kan je besluiten om geld in te zetten op alle even nummers, op alle oneven nummers, op alle rode nummers of op alle zwarte nummers. Dan heb je ook nog opties zoals de eerste 12, de tweede 12 of de derde 12, en de eerste 18 of de laatste 18. Dit zijn allemaal mogelijkheden waarbij je de beschikbare nummers op een simpele manier verdeelt en waarbij je de kansen om te verliezen vermindert.

Houd er wel rekening mee dat de bovenstaande opties geen kans van exact 1 op 2 of 1 op 3 geven. Naast de 36 verschillende nummers heb je tenslotte ook nog de nul, welke er iedere keer buiten valt. Behalve in het geval van Amerikaanse roulette, want dan heb je zowel de gewone nul als de dubbele nul, waardoor je winkansen een stuk kleiner worden.

Alle bovenstaande opties staan standaard op de roulettetafel weergegeven. Je hebt tenslotte standaard een rooster met nummers met rode en zwarte nummers (plus een groene nul) waar nog een paar andere vakjes aan zijn vastgeplakt. Dus, wil je inzetten op even? Dan hoef je alleen maar je fiches op het vakje te leggen waar het woord ‘even’ op staat vermeld. Meer niet.

Gokken op meerdere nummers tegelijk

Wil je op meerdere nummers tegelijk inzetten, maar niet op één van de bovenstaande groepen? Dan kan je ook gewoon fiches tussen meerdere nummers inleggen. Zo kan je bijvoorbeeld een fiche op nummer 17 leggen, maar je kan hem ook op het randje leggen tussen de 16 en de 17. In dat geval wed je op allebei de nummers. Daar staat alleen wel tegenover dat je wanneer je winst maar de helft krijgt uitbetaald, maar dat is niet meer dan logisch.

Hetzelfde principe is overigens van toepassing wanneer je een fiche op de kruising legt van vier verschillende nummers. Dan heb je vier keer zoveel kans om te winnen als bij een enkel nummer, maar aan de andere kant krijg je ook slechts een kwart van de oorspronkelijke prijs uitbetaald.

In de bovenstaande gevallen hebben we het alleen nog maar over oplopende nummers gehad. Op de tafel staan de nummers weliswaar weergegeven in een logische volgorde van 0 tot 36, maar dat is niet het geval op het wiel.

Daar staan ze namelijk allemaal door elkaar. Als je liever op een bepaald vlak van het wiel wilt inzetten in plaats van een bepaald vlak van de tafel dan is dat ook mogelijk. Allereerst kan je dat natuurlijk doen door in te zetten op de individuele nummers, maar daarnaast kan je ook het burenspel gebruiken. En daarvan bestaan meerdere varianten.

Varianten van het Burenspel

Bij veel roulettetafels heb je naast het standaard vlak met inzetopties ook nog een tweede vlak. Dat is soort ovaal waarop dezelfde nummers worden weergegeven, maar dan in dezelfde volgorde als op het wiel. En binnen dat ovaal kan je doorgaans gebruikmaken van vier verschillende inzetopties:

  • Het Zerospel
  • De Orphelins
  • De 5/8 Serie (de kleine serie)
  • De 0/2/3 Serie (de grote serie).

Simpel gezegd zijn dat ook groepen waar je op kunt inzetten, maar dan met nummers die naast elkaar staan op het roulettewiel. En daar zou je wellicht liever op willen inzetten als je het vervelend vindt wanneer het balletje iedere keer net een vakje naast jouw nummer belandt. Maar er zijn dus vier groepen in het burenspel en die zijn als volgt:

  • Het Zerospel zijn de zeven vakjes rondom het nummer nul. Dat betreft dus de nummers 12, 35, 3, 26, 0, 32 en 15.
  • De Orphelins zijn twee korte reeksen met nummers aan weerzijden van het wiel. Allereerst zijn dat de nummers 17, 34 en 6 aan de ene kant, en daarnaast heb je de nummers 1, 20, 14, 13 en 9 aan de andere kant. In totaal maakt dat dus acht nummers waar je op inzet.
  • De 5/8 Serie, oftewel de kleine serie of de ‘Tiers du Cylindre’ betreft twaalf aaneengrenzende nummers aan de overkant van het wiel van de nul. Dat zijn de 33, 16, 24, 5, 10, 23, 8, 30, 11, 36, 12 en 27.
  • De 0/2/3 Serie, oftewel de grote serie of de ‘Voisins du Zero’ is een soort uitgebreide versie van het Zerospel. Dit is een reeks van maar liefst 17 nummers welke om het nummer nul staan weergegeven welke bijna de helft van het wiel in beslag neemt. Dit betreft de nummers 22, 18, 29, 7, 28, 12, 35, 3, 26, 0, 32, 15, 19, 4, 21, 2 en 25.